Lingos testsider

VW type 1 1966

vw-66-2Denne Type 1 skulle være med meget højere ‘lækkerhedsgrad’ end forgængeren. Hele 12 år yngre og nyere på adskillige punkter. Men lad det være sagt med det samme – denne bil fik aldrig arbejdet sig ind på en plads blot nogenlunde i nærheden af hjertet, som den foregående. Der var et eller andet ‘mandagsbil’ over den. Sådan lidt uspecificeret – men djævelsk irriterende alligevel.
vw-66-3
vw-66-4
vw-66-5
Den bragte dog Margit og jeg selv på en skøn kærestetur til Østrig. Vi besøgte min bror, Knud, som denne sommer var destinationschef i Zell am See. På hjemvejen smuttede vi lige forbi Wien. Skønne parker med små overdækkede musiktribuner med den skønneste Wienerklassik hver eftermiddag. Herlig wienersk stemning. Vi var også på Café Sacher og fik wienersk kaffe – med det obligatoriske glas vand til – med dertil hørende Sachertorte med flødeskum. Den Torte skal smages på en Wienertur.
Hjemkommet i VW’en flyttede vi snart efter til Solbjerg. Har stod bilen for det meste inaktiv, da vi kunne spadsere til vores arbejdsplads, Solbjergskolen. Kort efter blev Margit gravid med Iben Marie. VW’en fik lov at stå klar til hurtig afgang, når/hvis det skulle blive nødvendigt. Og det blev det. Den stod parkeret med næsen udad. Så ifald den skulle nægte at starte, kunne vi bare slække håndbremsen og lade den rulle igang nedad indkørsel og videre ude på vejen, for så at starte i 2. gear. Jeg solgte den efter fødslen til ophugning hos Sørens Autoophug på Ringvejen i Åbyhøj for 10 øre/kg – ialt 750 kr. Det rystede i den grad min svigerfar, Kai Børge: “Jamen, den havde jo bilradio, der kunne spille, og den kørte jo selv derhen?”

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...