Lingos testsider

Goggomobil

Her ser I min allerførste coche – en

Goggomobil 250 kubik 2 cylindret to-takter hækmotor på 13,6 hk produceret af Hans Glas GmbH in Dingolfing fra 1955 – 1969

(Lige for en ordens skyld – det er ikke dette eksemplar – hverken bilen eller personen på billederne ;-))

scan0012 scan0008 scan0007

 

Se bare en nærmere omtale af den lille djævel her

 

 

 

Mine forældre var temmeligt bekymrede ovenpå min knallert tid med min Puch to-gears med pedaler. 30 km/t var lige langsomt nok for mig, så den var boret og hakket, som vi kaldte det og gik let sine 60 km/t. Bekymringen gjaldt, om jeg nu skulle til at køre motorcykel. Det var tiden, hvor de første japanske maskiner – Honda og Yamaha – viste sig i Danmark. Så en dag havde min far (og mor) fremskaffet tilbud på en lille grøn sag fra en autohandler Christiansen i Åbyhøj, hvor de spillede Bridge – omtalte Goggo. Pris 850 kr køreklar og indregistreret. Så den var jo lige til at gå til. Problemet var bare dét, at jeg stadig kun var 17 år. Så efter anskaffelsen måtte jeg have én af mine kammerater, Claus, som chauffør, når der skulle prøvekøres. Han havde kun kørt i deres Volvo 144, så det var synd at sige, han nød udfordringen i min Goggo. Usyncroniseret gearkasse – 4 gear. Men på trods af dette – eller måske netop herfor – er denne gearkasse den absolut hurtigste at skifte på – vel at mærke – når øvelsen hermed var trænet til det ypperste. På trods af den begrænsede motorkraft, var der adskillige billister i datidens Århus, der meget overraskede blev taget i starter fra rødt lys.

Jeg kørte i den i min gymnasietid, men straks derefter blev den skiftet ud med min første VW type 1 fra 1954. Goggo’en blev byttet ind ved handlen for 500 kr, så det havde, pånær lidt mange små reparationer, været et billigt køretøj.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...